Sök:
 
 
 

Nyheter

 
Svensktillverkade bälten i ovanläder i många modeller att välja på.
 
Ett utökat sortiment av våra populära stripebälten
 

Begravningsetikett


Annons

 

Om de som väntas till begravningen inte kan få information genom lokaltidningen eller liknande, kan man skicka ett enkelt kort som meddelar var och när begravningsceremonin äger rum.

 

Kondoleans

 

Inte så vanligt numera, enligt gammal sed skrev man en kondoleans för att visa på sitt deltagande vid ett dödsfall. Det förekommer än idag om än i mindre skala. Kondoleansen skall sändas till närmast anhörig innan begravningen äger rum.


Beklagande eller deltagande

 

Det är aldrig fel att ge uttryck för sina känslor eller att fråga de närstående hur de mår. Det visar bara att man beklagar deras förlust och deltar i sorgen. Att låtsas som ingenting är fel. Man kan även visa sitt deltagande fysiskt i form av ta den andres hand eller varför inte en kram och några väl valda ord.

 

I kyrkan

 

Vid ankomst till kyrkan visar man respekt för den avlidne genom att gå uppför altargången, stanna framför kistan och buga, kvinnor kan niga. Därefter uppsöker man en lämplig plats genom att vända sig om och gå dit.


Placering
 

 

Det enda man behöver tänka på när det gäller placering i kyrkan är att platserna längst fram är reserverade för den närmast sörjande såsom familj och släkt.


Blommor

 

Det går bra att ta med sig blommor eller en krans själv, tänk då på att vara i god tid för att se till att de kommer på plats. Det går även bra att ordna med blommor innan begravningen genom den begravningsbyrå som anlitats för att hjälpa till med ceremonin.


Klädsel

 

Vid en begravning är mörk klädsel standard om inte annat anges i inbjudan eller dödsannons. Frack lämpar sig inte. Om ljus klädsel anges får man fritt välja vad som anses lämpligt, undvik dock rött. Barbent, urringat och ärmlöst skall ej förekomma.


Slips

 

De närmast sörjande skall ha vit skjorta och likaledes en vit slips. Med de närmsta avses, far, son, bror, far och morfärldrar, svåger, svärfar och syskons söner. Övriga manliga gäster skall bära svart slips undantaget de som eventuellt skall bära kistan, även de skall bära en vit slips.


Barns klädsel

 

De barn som ännu inte nått tonåren behöver inte bära mörk klädsel, diskreta kläder används med fördel. Det är dock inte fel att även de använder slips. Då gäller samma regler vad gäller svart respektive vit slips som ovan.


 

Bland varumärken i butiken finner ni Derby of Sweden, JFB Collection, MARCO BOSSI, TOPECO, KIWI, Pinosos, Portia, WALKING, ORIGO, Hälge, HAGA EYEWEAR, Slipskungen, Springyard, No Problem, Brunngård, Zippo, Susino, Police, Dacapo silver, Quadra, New yorker, Bulldog, Russel, Tieztays, The bluebeard revenge och babyliss
Bland varor som syns i butiken finner ni bl. a slipsar, flugor. hängslen, skor, bälten, herrstrumpor, herrboxer, bröstnäsdukar, plånböcker, manschettknappar, slipsnålar snytnäsdukar, skjortor, pikétröjor, skovård, slipshängare, skoblock, paraplyer, linne, undertröja, långkalsonger, ärmhållare, slipsförvaring, handskar, halsdukar, sedelklämmor, herrur, slips, fluga, necessär, boloties, plastronger, snusnäsdukar, parfym, rakartiklar, grooming, resegarderober, kostymer m.m

Klädkod Villkor och info Nyhetsbrev Slipsknutar Trygg E-handel
Bröllopstips Om Slipskungen Livebilder Knyta fluga FACEBOOK
Begravningsetikett Kontaktuppgifter Alfabetiskt index Vika bröstnäsduk foretagsslipsar.se
Slipsens historia Matchning Varumärken Kontaktformulär Lagershop
08-51510680 09.30-17.30 vardagar                 kundservice@slipskungen.se